Кадър Нова тв Всеки има право да защитава имуществото, честта, здравето си

...
Кадър Нова тв Всеки има право да защитава имуществото, честта, здравето си
Коментари Харесай

Адвокат Марковски в ефира: Прокурорите допуснаха грешка спрямо лекаря от Пловдив, застрелял крадеца

Кадър Нова тв 

Всеки има право да пази имуществото, достойнството, здравето си - личното и на околните си. В закона за неизбежна защита се планува опция да защитаваш себе си, само че и други хора, тъй че текста в член 12 е превъзходен. Тука няма драма и обстоятелствата ще бъдат изнесени. В този случай би трябвало да се види натрупа - да се види къде са входната и изходната рана, няма спънка правосъдния доктор да каже, че индивида е простсрелян вътре в помещението и е съумял да измине 20-30 метра до колата, където е умрял. Текстът в закона е превъзходен, той е доста акуратен.  Това разяснява юрист Марин Марковски в ефира на Нова тв. 

Лекарят е задържан поради прокурора, тъй като той не е приложил текста на закона към този случай. При тази ясна фактологическа картина лекарят е имал две условия за неизбежна защита - първото е, че крадеца е влезнал в дома и второто е, че наранява. Само едното от тези условия е задоволително, с цел да се приложи текста за самозащита по отношение на лекаря, изясни юристът.  

В този случай съдът няма да сбърка, не се тревожете. Сега няма да бъде желана непрекъсната мярка за задържане, тъй като прокурорите са обезпокоени не толкоз от нелепостта, която са направили, а от публичното напрежение. Затова лекарят ще бъде освободен срещу парична гаранция, уверен е Марковски. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР